follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2014

08-12-2014
Ik sta op

Voor het 10-jarig jubileum van Amsterdam in Dialoog heeft Maarten van Veen speciaal een lied geschreven. Hij is bezig met een muziek/theaterprogramma waarbij de bezoekers met elkaar in dialoog gaan over een thema wat hij met liedjes introduceert.
Wil je meer weten? www.dereisgenoot.nl

 

Klik hier om 'Ik sta op' te beluisteren. 

03-11-2014
Animo voor Dialoog groter dan ooit

De zevende keer is het inmiddels dat Nederland in Dialoog, samen met zo'n 2150 vrijwilligers, gesteund door honderden bedrijven, scholen, gemeenten, wlzijnsorganisaties en fondsen, de Nationale Week van de Dialoog organiseert. Met meer dan 100 deelnemende steden en dorpen en ruim 30.000 mensen aan tafel is deze Week van de Dialoog groter dan ooit. In heel Nederland gaan mensen aan tafel voor een goed gesprek met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving. 

 

Mensen kiezen bewuster

'De tijd is ernaar om nog beter naar elkaar te luisteren', verklaart Karin Oppelland van de Stichting Nederland in Dialoog de toenemende belangstelling voor de Week van de Dialoog. Mensen gaan terug naar basiswaarden, kiezen bewuster voor wat belangrijk is. Delen en samen op zoek naar mogelijkheden wordt weer belangrijker. 'Mensen zoeken nauwer contact met mensen uit hun directe omgeving. De dialoog vergroot de betrokkenheid en de wil om samen in actie te komen. En dat is een sterke basis voor meer verbondeheid in de samenleving.'

 

Een stuk gelukkiger

Wie zich openstelt voor een dialoog ervaart daar het effect van; de dialoog levert bijzondere inzichten, begrip en nieuwe verbindingen. En dat neem je na een gesprek mee naar huis. Veel mensen ervaren de Dialoog als zeer positief: Openheid, écht luisteren en positiviteit van de deelneemrs zijn voor veel mensen heel inspirerend. Karin Opelland: 'Als we de Dialoog als een vanzelfsprekendheid zouden beschouwen zouden angst voor het onbekende en negatieve oordelen veel minder ruimte krijgen en zou de wereld er een stuk gelukkiger uitzien!'

 

Meedoen in heel Nederland

Op 7 november is de officiële start van de Week van de Dialoog, en in veel steden is dit het begin van een week vol dialogen. Amsterdam in Dialoog viert op deze ochtend zijn 10-jarige bestaan. Er staan wandeldialogen, kinderdialogen en tekendialogen op het programma. En op dinsdag 11 november is er een digitale dialoog waar heel Nederland mee kan doen. Iedere dag gaan mensen aan de hand van een thema. bedacht door de organisatoren en coördinatoren, met elkaar in gesprek. Een aantal thema's zijn: Vrijheid... en jij?, De kracht van samenwerken, Hier word ik blij van, Samen (be)leven en Gewoon geluk, waar sta jij voor op?


Wie nieuwsgierig is en een dialoog wil bijwonen is van harte uitgenodigd om zich aan te melden. Een compleet overzicht met plaatsen die meedoen aan de Week van de Dialoog vind je hier.
30-10-2014
Bedankt uit Brussel...

Als het Brussel in Dialoog is denken we natuurlijk aan het fijn moment dat we samen hebben doorgebracht met jullie in Rotterdam.

Het was heel belangrijk voor de groei van ons project.

 

Mede dankzij dat inspirerend moment zijn we twee edities later gegroeid van 35 naar 85 tafels, momenteel een honderdtal partnerorganisaties gaande van de Senaat tot musea, kerken en moskeeën, culturele instellingen en verenigingen, banken en ministeries, winkels en privéwoningen, stations, cafés en openbare plaatsen…

Ook de relaties met de partners worden intenser en zijn aanleiding voor fijne samenwerkingen.

 

Je kan op onze website een filmpje zien over onze laatste editie van 13-19 oktober.

Of foto’s op onze facebookpagina.
30-10-2014
Dinsdag 11 november: Digitale Dialoog!
Dinsdag 11 november: Digitale Dialoog!

Ook dit jaar kun je digitaal met elkaar in dialoog. Wat betekent “samen be-leven” als het gaat om sociale media en internet? Je wisselt anoniem, met mensen die je misschien nooit zult ontmoeten, uit waar het voor jullie nou eigenlijk om gaat, en ervaart dat vreemden zo vreemd nog niet zijn…


Wanneer en waar?
De online dialoog vindt plaats op dinsdagavond 11 november van 20:30 tot 21:30.
De plaats: vanachter je eigen PC of laptop.


Hoe werkt het eigenlijk?
Je logt in op de Synthetron dialoog website. De details krijg je opgestuurd nadat je je hebt ingeschreven op de onderstaande innloglink. Nadat je bent ingelogd, gaat een moderator de dialoog online openen. Je doet dus mee vanaf een willekeurige plek achter je laptop of PC, verbonden met Internet. In dit filmpje leggen we uit hoe dat dan precies werkt.


Is het leuk?
Vorig jaar was de primeur voor Nederland in Dialoog en Breda in Dialoog. Een paar reacties:

Jochem: @all hartelijk dank voor alle ervaringen en dromen

Perry: Was leuk, wel apart..


INLOGLINK: https://www.surveymonkey.com/s/Bredadialoog

 

De digitale dialoog wordt gefaciliteerd door Synthetron.
20-06-2014
Dialoog festival in Amsterdam

In Amsterdam wordt op zaterdag 13 september 2014 een Dialoog Festival georganiseerd met als titel "Diversiteit in Dialoog" Een festival voor een goed gesprek. De organisatie ligt in handen van verschillende bewegingen zoals: Dialoog in Actie, het Socratisch Café, Spirituele Academie Brahma Kumaris, Amsterdam Dialoog, Nederland in Dialoog , World Dialogue Foundation, Centrum Dialoog en Samenleving. Klik hier voor informatie.

 

03-05-2014
Dialoog tijdens bevrijdingsfestival

Op maandag 5 mei, tijdens het bevrijdingsfestival, gaan mensen in Vlissingen in gesprek met elkaar over vrijheid. Marjoleijn Felius is intiatiefneemster van deze speciale dialoog. Ze vindt het belangrijk om op deze dag stil te staan bij wat vrijheid betekent. Klik hier voor interview. Voor meer informatie zie facebook.

02-04-2014
Solle in dialoog
Solle in dialoog
eh…. Solle?
Solle is een film die Bo van Scheyen en Dirk Voorhoeve gaan maken over de liefde van twee jonge mannen in het naoorlogse Zeeland.  In de bevrijdingsweek  mei 2015  zal de film vertoond worden via NID, gevolgd door een dialoog over ‘de vrijheid om lief te hebben’.  NID en verschillende afdelingen waaronder  Zeeland en Friesland, hebben hiervoor hun medewerking  toegezegd. Wil je meer weten?www.sollemovie.com
10-02-2014
Regionale proefdialogen van start!

Op vrijdag 14 februari a.s. start in Breda de eerste regionale proefdialoog. Steeds meer lokale coördinatoren willen door het jaar heen dialoogtafels organiseren. Zij willen tegemoet komen aan de wens van veel deelnemers om vaker aan te kunnen schuiven aan een dialoogtafel.

Proefdialogen zijn ook bij uitstek geschikt om kennis te maken met de dialoog en de laagdrempelige dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog. De proefdialogen worden begeleid door getrainde en ervaren gespreksleiders.

Het gezamenlijk thema is "Geluk". Na Breda volgen proefdialogen in o.a. Vlissingen, Drachten, Tilburg, Hengelo, Venray, Eindhoven, Assen en Den Haag.