follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2012

24-10-2012
Week van de Dialoog in vogelvlucht
Week van de Dialoog in vogelvlucht

Op 1 november start de vijfde Nationale Week van de Dialoog in Nederland. Op het station, in de supermarkt , in een abdij, een bejaardentehuis, op de kamer van de burgemeester of in een koeienstal, in ruim 80 steden en dorpen in heel Nederland gaan tussen 1 en 10 november zo’n 20.000 mensen op de gekste plekken met elkaar aan tafel voor een goed gesprek over zaken die iedereen raken: de crisis, erbij horen, je thuis voelen, samen leven, wonen en werken.


lees verder »
11-10-2012
Aanmoediging van minister Spies voor WORLD=U

Op maandag 8 oktober ontvingen Olga Plokhooij (Nederland in Dialoog), Jan Verhage (Rabobank Goeree Overflakee) namens World=U een compliment van minister Spies van Binnenlandse Zaken tijdens de manifestatie Kracht in NL. Bij dit evenement in de Cabellero-fabriek in Den Haag waren zo'n 500 burgerinitiatieven uit heel Nederland vertegenwoordigd die zich op een markt en in verschillende workshops en 'power talks' presenteerden.


lees verder »
01-10-2012
Dialoog basis samenwerking aan duurzame wereld

Jongeren komen lokaal in actie voor klimaat, voedsel, welzijn en welvaart.

 

‘Samen kunnen we de wereld veranderen. Door klein te beginnen, bij jou in de buurt.’ dat is de boodschap van de 200 jongeren die zaterdag naar het National Event World=U in Utrecht waren gekomen om hun acties voor een betere, duurzame wereld wereldkundig te maken.  In een wervelende show van creatieve, ontroerende en originele acts  presenteerden de 19 World=U teams uit het hele land hun plannen en acties voor de lokale aanpak van wereldvraagstukken rond klimaat, voedsel en welvaart&welzijn.  Dialoog speelt daarbij een centrale rol.

 


lees verder »
30-09-2012
World=U-jongeren formuleren hun boodschap aan VN

‘Samen kunnen we de wereld veranderen’. Door klein te beginnen, bij jou in de buurt.’ dat is de boodschap van de 200 jongeren die zaterdag naar het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht waren gekomen om hun acties voor een betere, duurzame wereld wereldkundig te maken. In een wervelende show van creatieve, ontroerende en originele acts presenteerden de 19 World=U teams uit het hele land hun plannen en acties voor de lokale aanpak van wereldvraagstukken rond klimaat, voedsel en welvaart&welzijn. Daarmee gaven de jongeren een concreet antwoord op de vraag ‘Wat kun je doen?’ die rapper Mournier uit Helmond inspireerde tot de World=U song die hij vanavond in aanwezigheid van DJ Gregor Salto voor het eerst ten gehore bracht.


lees verder »
28-09-2012
Jongeren presenteren acties voor duurzame wereld

Zaterdag 29 september komen jongeren uit heel Nederland naar Utrecht om hun acties voor een betere, duurzame wereld te presenteren tijdens het National Event World=U. Het gaat om 19 concrete acties, variërend van het neerzetten van een klimaatneutraal Experience House over duurzame ontwikkeling tot de introductie van een nieuw spaarkaartsysteem, dat duurzame aankopen beloont. Op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vertellen, zingen en rappen de jongerenteams in acts van vijf minuten per groep hun acties. 

 

Lees hier het persbericht van het National Event World=U.

Vind hier alle 19 lokale acties van World=U 2012.
20-09-2012
Week van de Dialoog viert eerste lustrum

Onder het motto 'Echte mensen, echte verhalen' organiseert Nederland in Dialoog samen met zo´n 1750 vrijwilligers en met steun van honderden bedrijven, scholen, gemeenten, welzijnsorganisaties en fondsen dit jaar voor de vijfde keer de Nationale Week van de Dialoog.  Met 86 deelnemende steden en dorpen is deze Week van de Dialoog die van 1-10 november wordt gehouden, de grootste aller tijden.  Tijdens deze dagen gaan in heel Nederland meer dan 20.000 mensen aan tafel met onbekenden uit hun woon- of werkomgeving voor een goed gesprek.


lees verder »
29-01-2012
WORLD=U - jongerendialoog i.s.m. Rabobank en WNF
WORLD=U - jongerendialoog i.s.m. Rabobank en WNF

Nederland in Dialoog is in het najaar van 2011 een partnerschap aangegaan met de Rabobank en WNF. Het gezamenlijke initiatief heet WORLD=U en richt zich op jongeren tussen de 16 en 22 jaar die door met elkaar in dialoog te gaan over vier mondiale thema's tot lokale activiteiten zullen komen. De uitkomsten van WORLD=U worden eind oktober 2012 in het kader van het VN jaar van de Cooperatie in New York gepresenteerd aan de VN. De werving van de jongeren is in januari en februari 2012 gaande. Wil je meedoen kijk op www.worldisu.nl.

29-01-2012
Uitnodiging aan nieuwe coordinatoren

In het voorjaar van 2012 zal Nederland in Dialoog weer coordinatoren opleiden om in hun gemeente de Dag van de Dialoog te organiseren. De Dag van de Dialoog is onderdeel van de maatschappelijke beweging Nederland in Dialoog die als doel heeft om door inzet van dialoog de sociale samenhang in de samenleving te versterken. Lees hier meer.