follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws archief 2010

05-11-2010
Volkskrant: De samenleving heeft een "douw" nodig.
Volkskrant: De samenleving heeft een "douw" nodig.

Met de Week van de Dialoog in volle gang in 56 steden in het land, pakt de media het ook op.

Onder andere een mooi artikel over de Dag van de Dialoog in Nijmegen in de Volkskrant.

04-11-2010
Albert Heijn wint Rotterdamse Dialoogaward
Albert Heijn wint Rotterdamse Dialoogaward

Vanochtend ontving Albert Heijn in de persoon van Theo Willemse, regiomanager Zuid-West Nederland van Albert Heijn, de Dialoogaward uit handen van Roland Wondolleck, directeur Rotterdam The Hague Airport en ambassadeur van de Dag van de Dialoog Rotterdam.

 


lees verder »
22-10-2010
Uitnodiging Dialoog over een mooie oude dag in seats2meet - 5 november 2010

Een mooie oude dag
Ouder worden, voor sommigen een schrikbeeld, voor anderen een ver-van-mijn bed show. Ouder zijn, voor sommigen een gouden tijd om de vruchten te plukken van een werkend leven, vrijwilligerswerk te doen, te reizen en te genieten van familie en vrienden. Voor anderen helaas een moeilijke tijd, met gezondheids problemen, minder mobiliteit, isolement, het verlies van naasten, een behoefte aan zorg.


lees verder »
17-10-2010
Creatieve input gevraagd: Wat raakt jou in het contact met anderen?
Creatieve input gevraagd: Wat raakt jou in het contact met anderen?

Waarom is contact met anderen voor jou belangrijk? En wat raakt je precies als je in contact met anderen bent? Nederland in Dialoog wil je uitnodigen deze vraag op een creatieve manier te beantwoorden, zodat jij de organisatie op die manier weer kan inspireren met jouw ideeën en jouw contact.


lees verder »
15-10-2010
Meld je aan voor de Week van de Dialoog!
Meld je aan voor de Week van de Dialoog!

Van 1 - 7 november organiseren 53 steden een Dag van de Dialoog.

Heb je zin om mee te doen? Meld je dan aan via www.dialoogdagen.org.


lees verder »
21-09-2010
Rabobank directievoorzitter Almere: "dialoog als sleutel tot succes".

Uit Almere deze Week, d.d. 15 september 2010:

Van Rijn is niet voor niets tot ambassadeur van Nederland in Dialoog gekozen, hoewel hij zelf liever spreekt over 'toeval'. De Rabobank heeft het coöperatieve aspect nooit uit het oog verloren. "We zijn altijd bezig met maatschappelijk ondernemen en ook armoedebestrijding staat op de agenda. Dat doe je samen en een open dialoog leidt daarbij tot betere uitkomsten. We willen door de dialoog ook Almere verder helpen ontwikkelen. Deze beweging moeten we met z'n allen maken, vandaar het thema 'Almere in beweging' ook."

[...]

"Dit jaar vindt de Dag van de Dialoog in Almere plaats op donderdag 4 november. Overal in de stad zijn er zogenaamde dialoogtafels waarvoor Almeerse inwoners zich - vanuit hun bedrijf of organisatie of als particulier - voor kunnen aanmelden. Aan ongeveer vijftig van deze tafels gaan geïnteresseerden met elkaar de dialoog aan, om verbindingen in de stad tot stand te brengen. Er is ruimte voor nieuwe ideeën, plannen voor de stad en dromen voor Almere. Van Rijn: "Zeker gezien het huidige politieke klimaat vind ik het belangrijk om naar elkaar te luisteren en het gesprek met elkaar aan te gaan. Ik ben er van overtuigd dat het bijdraagt aan het oplossen van vele problemen. Ik durf zelfs te stellen dat de dialoog de sleutel tot succes is voor een geslaagde maatschappij."

 

Klik hier voor het hele artikel.

01-07-2010
Landelijke evaluatie online

In 2009 voerde Art.1 een uitgebreide evaluatie uit van de Dag van de Dialoog. De resultaten waren zeer positief. In het onderzoeksverslag 'Nederland om de tafel. Landelijke evaluatie Dag van de Dialoog 2009' zijn alle resultaten te lezen. Hieronder volgt een korte samenvatting.

 


lees verder »
21-02-2010
Dag van de Dialoog organiseren in 2010?
Dag van de Dialoog organiseren in 2010?

Dan kan je je vanaf nu inschrijven voor het nationale programma over de Dag van de Dialoog.


lees verder »