follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws

23-12-2016
Mark: vooral vanuit de techniek betrokken

Wie: Mark de Haas, softwareontwikkelaar, bouwde een nieuw inschrijfsysteem voor Nederland in Dialoog.

 

Nieuw inschrijfsysteem

“Ik heb van jongs af aan computers interessant gevonden. Ik heb een studie informatica gedaan en werk als ontwikkelaar aan online techniek en de ‘achterkant’ van verschillende systemen. Mijn vader is betrokken bij Breda in Dialoog en vroeg me een paar jaar geleden of ik een keer wilde helpen met de website. Zo kwam ik in contact met Nederland in Dialoog en daarna heb ik een nieuw inschrijfsysteem opgezet, waar meer dialoogsteden behoefte aan hadden. Dat was leuk, er zaten best wat technische uitdagingen in en mensen van de dialoogsteden zijn er blij mee.“

 

Mooi om vanuit de techniek betrokken te zijn

“Ik ben nog nooit bij een dialoog geweest. Ik ben eigenlijk niet zo’n prater. Ik ben tot nu toe gericht geweest op de ontwikkeling van het systeem, het is niet dat ik het bewust ontloop. Ik vind het vooral mooi om er vanuit de techniek bij betrokken te zijn. Ik weet wat de verschillende dialoogsteden doen maar heb me er eigenlijk nog niet in verdiept.  Het heeft me wel wat meer uren gekost dan ik van tevoren dacht. Ik heb nooit overwogen ermee te stoppen, want als ik zeg dat ik iets doe, vind ik dat ik me er ook aan moet houden.”

 

Doorontwikkelen naar selfservicing

“Wat mooi zou zijn is als veel meer steden zich aan zouden sluiten bij het inschrijfsysteem. Dan zouden we het echt verder door kunnen ontwikkelen,  zodat het echt selfservicing zou kunnen zijn. Er zijn op dit moment nog wel een paar kleine verbeterpuntjes, die wil ik nog aanpassen. En  er zijn nog wel een paar mooie nieuwe features. Maar die zijn ‘nicetohave’. De kerntaken werken!