follow us at Twitter
follow us at Facebook
RSS
A A A
 

Landelijk nieuws

27-05-2016
In dialoog in het Kruithuis over de 7 hoofdzonden

Op vrijdagavond 24 juni organiseert de Tilburgse kunstenaars-club “Zondaars” in samenwerking met het Kruithuis in Den Bosch en de st. Nederland in Dialoog een dialoog-avond over de 7 hoofdzonden.

 

Geïnspireerd door het beroemde werk dat lange tijd werd toegeschreven aan Jeroen Bosch hebben 7 Tilburgse kunstenaars van uiteenlopende disciplines gewerkt aan een eigen, hedendaagse interpretatie van dit thema.

Het resultaat is in het Kruithuis te zien en te beluisteren van 12 juni tot 19 juli .

Voor meer info : www.zondaars.com

 

Om u de gelegenheid te geven zelf in gesprek te gaan en verdiepende vragen te stellen over de al dan niet actuele aspecten van de 7 hoofdzonden is gekozen voor de dialoog.

Voorafgaand (tussen 19.30 en 20.00 uur) kunt u de expositie bekijken en naar enkele muziekstukken luisteren die voor dit project zijn gecomponeerd.

 

Voor deze gelegenheid worden 7 dialoog-tafels opgesteld waar u kunt deelnemen aan een dialoog over het onderwerp van uw keuze. Ieder gesprek wordt gevoerd met een ervaren gespreksleider van de st. Nederland in Dialoog.

U hebt de keuze uit de volgende onderwerpen:

  • Superbia - IJdelheid
  • Avaritia - Hebzucht
  • Luxuria - Lust (seksuele lust)
  • Invidia - Jaloezie
  • Gula - Gulzigheid
  • Ira – Toorn (woede)
  • Acedia – Luiheid

Locatie:  Het Kruithuis, Citatelaan7 in 5211 XA s’-Hertogenbosch

Datum: vrijdag 24 juni 2016

Inloop 19.30 uur

Aanmelden [met opgave van uw eerste en tweede voorkeur] kan door hier te klikken.


27-05-2016
Emmen in dialoog

Nederland in Dialoog is sinds 2001 uitgegroeid tot een netwerk van zo’n 90 dialoogsteden. In Drenthe is sinds 2011 Drenthe in Dialoog actief. Emmen heeft in 2015 voor het eerst actief deelgenomen aan de landelijke Dag van de Dialoog.

 

Ook dit jaar doet Emmen in Dialoog weer mee. Het thema is: ‘Verbinding maak het Mee(r). Voor Emmen in Dialoog is er een aparte website in ontwikkeling. We hopen deze op niet al te lange termijn te lanceren.

 

Je kunt ons al wel bereiken via: info@emmenindialoog.nl  Daarnaast zijn wij te vinden op Facebook. Op deze pagina vind je onder andere actuele informatie over de dialogen die wij naast de Week van de Dialoog organiseren.